Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 145 jtd или twinspark :?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa romeo 145 jtd или twinspark :?

Привет на всички

Преди 2 дена ме налегна мисълта че е време да сменям колата, и днеска ходих да разгледам какви автомобилчета има на пазара. При което видях няколко алфи 145/146 и очичките ми се спряха на 145.
    Въпроса ми е дали дизелов или бензинов да си взема. Гледах характеристиките на 1999 Alfa Romeo 145 1.6 T. Spark 16V; 1999 Alfa Romeo 145 1.4 T. Spark 16V; 1999 Alfa Romeo 145 1.9 JTD при което голяма разлика в мошноста не видях (спрямо jdt i 1.6 TS), но за сметка на това в разхода на гориво има. Ако може да споделите с мен, какви са ви мненията за двата вида двигател, ще съм ви много благодарен

Alfa Romeo 156 1.8TS

естествено 1.9 jtd брат ми има такава 1 година и мн. мои приятели имат такива и са супер доволни от колицата.и едно чипче и е просто невероятна ежедневна бърза кола с малък разход 6-7 на 100км зависи колко ти е тежък крака.колата е супер.УСПЕХ в избора.
    луд алфист

Comment

Дизел си земи, няма да съжеляваш. Просто виж в този раздел има една тема Разход, разгледай я и си направи сметката

Comment

Аз първоначално смятах да е бензин при което видях разхода и се сетих че има и дизелов двигател

А като подръжка ако може малко инфо да ми кажете

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

колега,подръжката за 145 jtd не мн. скъпа.зависи от състоянието на колата.добра ли е колата технически просто караш и се наслаждаваш.окачването не е скъпо,нека и другите колеги си дадат мнението,това е моето.
          луд алфист

Comment

няма да сбъркаш и за двете дали 145/146 зависи кое харесваш повече от към врати,иначе относно двигателите TS поне за мен грешка нямат
            Alfa Romeo 159

Comment

има много изписано за тея коли.

Прочети малко назад,разгледай всичко.Зависи за тебе кое ти харесва повече

Дизел - малък разход,върви много добре при ниските от 2500 като се включи турбото става самолет.Дали стой в гараж,да нямаш проблеми в паленето.Трактор е както наричат всично но си е така.

Бензин - 120 коня 1.6 ТС-то добре върви,в ниските го няма но коя ли я има. Разход под 12 недей чака в града или около тази граница ( при дизела е 7-8 ) но много зависи как караш.Извън града 7-8 около тея граници.

Поддръжката на тея автомобили са еднакви ЖТД,мотора до сега несъм чувал оплаквания от него... ОТ тС-то има но всичко е на късмет.

Сходни автомобили но ти си правиш избора - какъв да е той.
              Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
              EX`146 2.0 16v TS

Comment

И двата вида съм ги карал ... ТС-а върви мъжката , ЖТД-то и то върви ... Ако търсиш икономия си вземи ЖТД , с един чип ще тръгне много . Ако искаш хубав звук и добро вървене , вземи ТС-а .
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Благодаря за мненията
                  каточели се насочвам към ЖДТ (заради разхода - беден студент съм ), но първо трябва да се кача да чуя защо му викате трактор до сега карах брава ТД и не мога да кажа че ми е шумяла кой знае колко :P

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от BioBo Покажи съобщение
                    Благодаря за мненията
                    каточели се насочвам към ЖДТ (заради разхода - беден студент съм ), но първо трябва да се кача да чуя защо му викате трактор до сега карах брава ТД и не мога да кажа че ми е шумяла кой знае колко :P
                    То трябва да се качиш на TS-то и да покараш над 4000об. така хубаво и ще разбереш защо на другия му викат трактор. Иначе колегите ти казаха, JTD е по-разумният избор, ако търсиш компромис между динамика и нисък разход. TS-a върви малко повече, звучи по-добре и удоволствието да го вкараш във високи обороти е голямо. Ама градско 12, тва е.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Разбрах какво имаш в предвид на май няма да се кача на ТС да не взема да се влюбя, че тия 12 на сто малко през ***** ще ми излезнат. Ама пък като се замисля винаги може да се сложи газ на бензина.

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

ТС на газ ти е по икономи4на от ЖТД в пари говоря или поне на кантар имам либра 2.4 жтд в града 12-13,-20 и +лева алфа 2.0 тс макс 20 газ с много натискане- около 20 лева а в карането просто разликата е голяма
                        ALFA ROMEO 146 TI
                        Fiat FIORINO 1.4 95
                        LANCIA LIBRA 2.4 jtd

Comment

1,6 Т.С слагаш газов инжекцион,караш двойно повече,от навтата. Уредбата ше ти избие парите,които си дал за нея,стига да я караш редовно колата
                          Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                          Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Първоначално публикувано от BioBo Покажи съобщение
                            Разбрах какво имаш в предвид на май няма да се кача на ТС да не взема да се влюбя, че тия 12 на сто малко през ***** ще ми излезнат. Ама пък като се замисля винаги може да се сложи газ на бензина.
                            аз съм с TS грешка няма зависи как караш относно разхода но аз лично градското ми е 8 изван градско 7
                            Alfa Romeo 159

Comment

Първоначално публикувано от didkoldihno Покажи съобщение
                              аз съм с TS грешка няма зависи как караш относно разхода но аз лично градското ми е 8 изван градско 7
                              За среден разход 8 по може да е ,в града под 10 трудно се пада
                              Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                              Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Working...
                              X